Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Installeer Ambilight op elke monitor met AmbiLED

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2014, 21:21 CategorieHome cinema

Ambilight is een bekende functie op televisietoestellen van Philips maar is momenteel niet op veel andere schermen te vinden. AmbiLED kan daar wel verandering in brengen.

AmbiLED brengt Ambilight naar  je pc-monitor

De makers van AmbiLED hebben eerst verschillende led-strips aan hun monitor gemonteerd, en vervolgens bijhorende software geschreven, louter als hobby. Door de grote belangstelling toen ze het project op internet postten is het project nu verschenen op Kickstarter, met heel wat positieve feedback.

AmbiLED bestaat deels uit een klein toestelletje waar je de beeld-invoer die normaal in je scherm moet mee verbindt. Vervolgens verbind je de AmbiLED weer met je scherm en de gemonteerde LED-strips achteraan je scherm. In het toestel zit software die de beelden analyseert en vervolgens de LEDs zo stuurt dat je het effect van een Ambilight-televisie krijgt.

Kickstarter

Momenteel wordt er kapitaal ingezameld om de AmbiLED een realiteit te maken op grote schaal. Meer info vind je dan ook op de pagina van het project. Als je meer wil weten over Ambilight kan je altijd eens een kijkje nemen op onze zustersite Homecinemamagazine.nl.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.