Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Yerka is een fiets die niet snel gestolen zal worden

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2014, 23:03 CategorieDesign

Als je in een grote stad woont zal je ongetwijfeld wel eens in aanraking komen met een fietsdiefstal. Enkele Chileense studenten hadden er genoeg van en ontwierpen een fiets die bijna niet te stelen valt.

Slaap op beide oren dankzij de Yerka

In Chili zijn enkele ingenieuze studenten met het idee gekomen om deze unieke fiets te ontwerpen. Hij ziet er op het eerste zicht maar alledaags uit, maar de magie ervan schuilt achter het ingebouwde slot. De metalen buis van het frame kan namelijk geopend worden. Vervolgens kan je het zadel er in schuiven om zo een sterk fietsslot te creëren. Hoe het juist werkt wordt duidelijk in onderstaand filmpje.

Zo kan je je fiets vastmaken aan lantaarn- of verkeerspalen. In tegenstelling tot de meeste fietssloten of U-sloten zal het niet zo makkelijk zijn om dit slot te kraken. Op deze manier kan je je fiets parkeren zonder je af te vragen of hij er nog zal staan op het einde van de dag.

Prototype

Momenteel is deze fiets nog enkel een “proof of concept”. Hopelijk duurt het niet lang voor enkele fabrikanten het idee opmerken en een fiets met dit systeem op de markt brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.