Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Quant is een prachtige sportauto die rijdt op zeewater

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2014, 20:09 CategorieToekomst

Deze knappe sportbolide, de Quant e-sportlimousine, rijdt niet op brandstof maar op zeewater. Een redelijk unieke wagen dus.

Is de Quant de toekomst?

Deze opmerkelijke sportauto is uitgerust met de zogenaamde nanoFLOWcell technologie. Die zet zeewater om in energie die vervolgens gebruikt wordt om de motors in de wagen aan te drijven. De wagen is uitgerust met vier elektrische motors, één voor elk wiel, ook wel gekend als vierwielaandrijving.

De technologie is afkomstig van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De brandstofcellen geven de auto een actieradius van zo’n 600 kilometer. Dat is veel meer dan een gemiddelde elektrische wagen of de bekende elektrische Tesla S. Daarnaast kan de auto ook indrukwekkende prestaties neerzetten op het wegdek, zo gaat hij van 0 tot 100 km/u in minder dan 3 seconden. Als je een zware voet hebt kan de auto maximaal een snelheid behalen van 380 kilometer per uur, dat is niet niks.

Tekort aan brandstof

Misschien is deze technologie wel dé oplossing voor het prangende brandstoftekort in onze wereld. Zeker door ontginningen in minder herbergzame gebieden of gebieden met veel conflicten wordt de prijs ook sterk omhoog gedreven. Daarnaast is de brandstof ook zeer vervuilend, maar zelfs de elektriciteit die de meeste elektrische auto’s aandrijft moet ergens vandaan komen. Het gebruik van zeewater kan misschien wel de oplossing zijn, de resultaten zijn nu al zeer belovend maar de technologie is nog volop in ontwikkelingsfase.

 • Delen:

Reacties

 1. Richard R
  04 september, 2014 om 15:04

  Even verder lezend merk ik op dat de Nanoflowcell werkt met een elektrolyt welke oplaadbaar is. Dat heeft m.i. niets met zout- of zeewater te maken. Kortom, een Tesla met een verwisselbare, oplaadbare, en vloeibare elektrolyt voor de accu’s. Blijft spectaculair overigens!

 2. https://poolinstallationideas.wordpress.com/
  23 februari, 2019 om 2:21

  If you would like to get a good deal from this paragraph then you
  have to apply these methods to your won weblog.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.