Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Blacksmith kan zowel printen als scannen in 3D

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2014, 18:03 CategorieDesign

We hebben het eerder al over verschillende 3D-printers gehad, maar de Blacksmith kan zowel in drie dimensies printen als scannen.

De Blacksmith is de eerste all-in-one 3D-printer

De makers van deze opmerkelijke 3D-printer zijn, naar eigen zeggen, met het project begonnen uit frustratie met de huidige 3D-printers op de markt. Ze zouden veel plaats innemen en dan nog eens inefficiënt van die plaats gebruik maken. Het ontwerpen en afdrukken van voorwerpen aan de hand van een 3D-printer is voorlopig nog steeds weggelegd voor mensen met heel wat kennis van zaken. De Blacksmith moet voor al die problemen een oplossing vinden.

De Blacksmith drukt voorwerpen af op een ronddraaiend platform. Hierdoor kunnen er in een beperkte ruimte toch redelijk grootte voorwerpen worden afgedrukt. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om voorwerpen volledig te scannen door ze 360 graden te laten draaien rond hun as. Zo kunnen bestaande voorwerpen makkelijk gebruikt worden als inspiratie voor nieuwe.

IndieGoGo

Momenteel zoeken de makers van de Blacksmith nog startkapitaal op IndieGoGo. Als je geïnteresseerd bent kan je altijd een kijkje nemen op de pagina van het project.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.