Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Sense analyseert en verbetert je slaap

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2014, 20:40 CategorieGezondheid

Je spendeert je hele leven heel wat tijd in je bed, dus je maakt er best een goede tijd van. We hebben het hier echter niet over relatietherapie, maar over Sense. Een ingenieuze sensor die je slaapkwaliteit moet verbeteren.

Beter uitgerust met Sense

We berichtten eerder al over een sensor die de kwaliteit van je slaap kan meten, maar Sense kan niet iets meer. Het product bestaat uit twee verschillende accessoires. Ten eerste is er de “sphere”, een mooie en simplistische bol die je op je nachtkastje kan plaatsen. Hij meet alle verschillende variabelen in je slaapkamer, zoals de temperatuur. Ten tweede is er de “Sleep pill”, een kleine sensor die je vastmaakt aan je kussen en vervolgens jou activiteit meet terwijl je slaapt.

De Sleep Pill en de Sphere werken allebei in harmonie samen in combinatie met je smartphone. Ze meten allerlei verschillende variabelen en maken hier een analyse van. De resultaten van die analyse kan je vervolgens bekijken op je smartphone door het gebruik van een bijhorende applicatie. De app kan je ook, op basis van je slaapactiviteit, wekken wanneer dat het beste uitkomt. Je geeft op wanneer je ten laatste wil wakker worden, en vervolgens zal je rond dat tijdstip worden wakker gemaakt wanneer je nog slechts in lichte slaap bent. Zo voel je je ’s ochtends energieker.

Kickstarter

Als je geïnteresseerd bent in de Sense kan je altijd een kijkje nemen op de pagina van het project op Kickstarter. De makers van het toestel zijn opzoek naar startkapitaal aan de hand van crowdfunding.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.