Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Kudoso: meer grip op het internetgebruik van je kinderen

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2014, 15:30 CategorieOpvallend

Elke nieuwe uitvinding zorgt voor angst voor ouders over het opgroeien van hun kinderen. Toen de televisie geïntroduceerd werd waren veel ouders bang dat hun kinderen televisiespoken zouden worden. Hetzelfde gold toen internet steeds meer gebruikers kreeg en nu hebben we hetzelfde door de opkomst van tablets.

Kudoso

Ouders die zich zorgen maken over de tijd die hun kinderen op hun tablet of computer doorbrengen konden tot voor kort niet zo veel daaraan doen, behalve hun kinderen zo nu en dan naar buiten sturen. Kudoso is een nieuw project op Kickstarter waardoor ouders wel meer grip op het internetgebruik van hun kinderen krijgen.

Router

De Kudoso is eigenlijk een router waarop je de tablet of computer van je kinderen aansluit. Je kunt bepaalde websites blokkeren tot je kinderen genoeg punten bij elkaar gespaard hebben. Die punten kunnen ze verdienen door klusjes te doen, huiswerk te maken of te sporten. Zo wordt het sporten automatisch gemeten dankzij de integratie met Fitbit, een digitale stappenteller. Hierdoor worden de punten automatisch toegewezen.

App

Maar je kunt de punten ook zelf toewijzen. In ruil voor een keer de afwas doen zou je bijvoorbeeld punten kunnen geven door de app of website te gebruiken. Ook handig is dat je de app overal kunt gebruiken, dus ook als je zelf niet thuis bent.

Of dit de beste oplossing is valt nog te bezien, maar het is in ieder geval interessant om dit soort experimenten te volgen. Je kunt zelf de Kudoso proberen door het project met $89 of meer te steunen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.