Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Beter tekenen op je tablet met de DotPen stylus

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2014, 16:14 CategorieTablets

Wie goed wil kunnen tekenen of schrijven op een iPad of een andere tablet moet niet alleen goed in tekenen of schrijven zijn, maar ook een goede stylus hebben. Met je vinger tekenen is namelijk bijna niet te doen, en veel goede apps zoals Paper zijn erop berekend dat je een stylus gebruikt.

DotPen

Maar lang niet alle stilussen werken fijn. Zo moet het materiaal dat het scherm aanraakt speciaal geleiden, maar daardoor beweegt de stylus vaak stroef over het scherm. Ook hebben veel stilussen een dikke punt, iets wat je juist niet wil als je heel precies bezig bent. De DotPen is volgens de makers de beste stylus tot nu toe, en daarom startten ze een Kickstarter project.

Tip

De DotPen heeft een speciale dunne tip (punt dat het scherm raakt) van 1,9 millimeter. Hierdoor kun je heel precies werken. Daarnaast zie je goed waar je tekent, omdat er weinig van het beeldscherm van je tablet bedekt wordt.

Materiaal

Daarnaast is het materiaal waarvan de tip van de DotPen gemaakt is erg speciaal. Het materiaal ‘slipt’ namelijk niet, waardoor de stylus gemakkelijk over het scherm beweegt. De DotPen werkt out of the box en je hebt dus geen speciale apps nodig: de pen werkt met vrijwel elke tablet of smartphone en app.

De DotPen is verkrijgbaar op Kickstarter voor $49. In de winkel gaat de stylus $69 kosten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.