Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Osmo geeft puzzels een nieuwe dimensie met de iPad

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2014, 11:09 CategorieTablets

Als je kinderen en een iPad hebt zijn ze waarschijnlijk goede vrienden van elkaar. Je kan deze nieuwe vorm van entertainment echter perfect combineren met fysiek speelgoed, zodat je kinderen tegelijk ook met hun vriendjes kunnen spelen.

Augmented reality als speelgoed met Osmo

Osmo maakt gebruik van je iPad om de virtuele wereld en de “echte” wereld samen te brengen. Op deze manier kunnen je kinderen van beiden genieten bij het spelen.

De camera op de voorkant van je iPad is hier essentieel. Door een klein spiegeltje te bevestigen voor de lens verschijnt het oppervlak waar de iPad op staat, aan de hand van een soort ‘dock’, in beeld. De bijhorende software kan vervolgens alles herkennen en, op basis van welk spel, score’s meten en feedback geven.

De spelletjes die Osmo ondersteunt hebben ook een educatief onderdeel. Zo moeten kinderen bij één van de spelletjes op basis van foto’s een woord spellen door de letters in beeld te leggen.

Beschikbaarheid

Osmo is momenteel nog volop in productie en zal deze zomer nog in de winkelrekken verschijnen. Als je het speelgoed nu al bestelt betaal je zo’n $49, wanneer het in de winkel verschijnt betaal je min of meer het dubbele. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website van het product.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.