Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Oon is een prachtig vormgegeven stekkerdoos

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2014, 16:32 CategorieHuis en inrichting

Stekkerdozen zijn spuuglelijk, geef maar toe. Ze zien er ongelofelijk goedkoop uit en misstaan daardoor in elk huis. Tot overmaat van ramp liggen ze vrijwel altijd in het zicht: je gebruikt ze om een kabel te verlengen of als je meer stekkers nodig hebt.

Oon

Gelukkig zijn er mensen die daar iets aan willen doen. Zoals de designstudio Okum. Zij ontwikkelden de Oon, een stekkerdoos die er wél goed uitziet. En dat betekend niet dat de stekkerdoos minder handig is dan een normale, integendeel zelfs.

Ketting

De Oon is gemaakt van verschillende blokken hout, die aan elkaar verbonden zijn als een ketting door een kabel. Er zijn zes kralen, waarvan er in drie een stekker kunnen. De kabel tussen de ‘kralen’ is gemaakt van wol.

oon stekkerdoos

Flexibel

Doordat er een kabel tussen de afzonderlijke stekkerdozen loopt, is de Oon flexibel. Dat is handig, omdat je hem zo om bijvoorbeeld een tafelpoot kun leggen. Ook los je zo het probleem op van een kabel die net te kort is op.

Veilig

De Oon is ook veilig. Zo zijn de aansluitingen gepolariseerd en is de buitenkant van de afzonderlijke stekkerdozen gemaakt van stevig hout.

Oon is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen voor $79, maar dan heb je ook wel een hele blitse stekkerdoos. Nadeel voor ons is dat de Oon alleen maar te gebruiken is met Amerikaanse stekkers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.