Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Met 70km/h over land en water met de Quadski XL

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2014, 21:30 CategorieToekomst

Al lange tijd proberen mensen een amfibisch voertuig te ontwikkelen. Amfibisch wil zeggen dat het voertuig zowel kan rijden op land, als varen op het water zonder veel moeite te hoeven doen. En zeg nou zelf, hoe gaaf is het om gewoon ergens naar toe te rijden, en zodra je water tegenkomt niet om te hoeven rijden opzoek naar een pont of brug maar dat je direct het water over kunt?

Quadski XL

Dat kan met de Quadski XL. Dit apparaat, dat de opvolger is van de Quadski, kan zowel op het land als op het water hoge snelheden halen. De Quadski XL is dan ook een echt amfibisch voertuig en in tegenstelling tot veel amfibische voertuigen niet alleen voor het leger te koop, maar ook voor particulieren.

Quad

De Quadski XL lijkt een beetje op een quad, en op het land is het dat ook. Het apparaat heeft vier wielen die ruig terrein aan kunnen. Het voertuig heeft een 1300cc motor van BMW, waardoor snelheden tot 72 kilometer per uur gehaald kunnen worden, op zowel land als water.

Twee mensen

In het water klapt de Quadski XL zijn wielen in, waardoor een gestroomlijnde vorm ontstaat waardoor de Quadski XL door het water schiet. Je hoeft overigens niet alleen te varen of rijden, er kunnen namelijk twee mensen tegelijkertijd op de Quadski XL.

Onbekende prijs

Je kunt je wel voorstellen dat de Quadski XL geen goedkoop speeltje zou zijn. De echte prijs is nog niet bekend, maar het feit dat wanneer je wilt afwijken van de standaardkleuren (rood, blauw, geel of zilver) je $2500 extra moet betalen zegt al genoeg.

  • Delen:

Reacties

  1. Cor Vortman
    11 april, 2016 om 9:16

    Wie vertegenwoordigt de Gibbs Quadski XL in nederland?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.