Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Deze elektrische auto van Alcoa-Phinergy rijdt op water

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2014, 21:43 CategorieToekomst

De bedrijven Alcoa en Phinergy hebben een unieke auto ontwikkeld. Het voertuig rijdt namelijk dankzij de energie die geput wordt uit water.

Aluminium

De batterij waarmee de auto rondrijdt maakt gebruik van een unieke technologie. Het systeem is uitgerust met verschillende platen van aluminum. Wanneer die in contact komen met water en zuurstof gebeurt er een chemische reactie die kan worden omgezet in energie. De auto zou, volgens de fabrikant, een radius halen van 1609km met één batterij. Dat is redelijk indrukwekkend, wetende dat de meeste commerciële elektrische auto’s een radius van gemiddeld zo’n 300km hebben. De uitzondering daarop is het S model van Tesla, met een radius van 500km.

Proefje van de toekomst

Het project is nog in testfase en de technologie is dan ook nog lang nier klaar om commercieel gebruikt te worden. De aluminium platen verslijten namelijk na een tijdje en moeten dan ook vervangen worden. De batterij is dan ook niet oplaadbaar. De fabrikant van de auto heeft ook niet veel statistieken vrijgegeven rond de auto. Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op de website van Alcoa.

Wie zich nog de autonome auto van Google herinnert kan zien dat we stilaan dichter en dichter bij de toekomst van individueel transport terechtkomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.