Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Puzzlebox Orbit helikopter kun je besturen met je gedachten

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2014, 21:26 CategorieOpvallend

Sommige mensen houden van voetbal, anderen van films en weer andere spelen graag met op afstand bestuurbare helikopters. Niet iedereen zal de laatste categorie leuk vinden, maar de gadget die ik nu gevonden heb, een op afstand bestuurbare helikopter, zal denk ik veel meer mensen aanspreken.

Puzzlebox Orbit

Ik heb het over de Puzzlebox Orbit. Deze mini helikopter is niet met een afstandsbediening te besturen. Integendeel, je bestuurt hem zelfs niet met je handen, maar met je gedachten. Door meer of minder activiteit in je hersenen plaats te laten vinden kan de helikopter opstijgen, zich verplaatsen of landen.

Headset

Dat gebeurt door een headset die je op je hoofd plaatst. Deze meet de activiteiten in je hersenen. Wanneer je meer geconcentreerd bent stijgt de helikopter op, als je afgeleid wordt en aan iets anders gaat denken landt de helikopter.

Leren

De Puzzlebox Orbit lijkt misschien speelgoed, maar dat is het volgens de makers niet. Ze gaan namelijk met de Puzzlebox Orbit ook naar scholen. Kinderen leren zo op een leuke manier zich concentreren, iets wat erg belangrijk is om goed te kunnen leren.

In december 2012 was de Puzzlebox Orbit een project op Kickstarter. Het project heeft zijn doel toen gehaald en is toen in productie gegaan. Nu kun je, via de website van Puzzlebox, je eigen helikopter bestellen vanaf $189.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.