Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Collect maakt al je Whatsapp gesprekken tastbaar

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2014, 12:43 CategorieToekomst

Het internet is een plek vol paradoxen. Al je informatie wordt opgeslagen, maar eigenlijk heb je nergens een tastbare herinnering van. Niet van je Instagram foto’s, niet van je Facebook vrienden en ook niet van je Whatsapp gesprekken. Rens Quirijnen vat het goed samen: “Wij worden de generatie zonder tastbare herinneringen. Zonder schoenendoos met brieven onder het bed.”

Collect

Ik quote hier Rens niet voor niets. Hij is onlangs afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie met zijn project Collect. Hierin maakt hij Whatsapp gesprekken weer echte herinneringen, in plaats van dat ze wegstoffen op de servers van het bedrijf.

Collect papier

Gesprekken

Collect is een klein doosje in de vorm van een iPhone. In plaats van een scherm zit er een transparant folie aan de voorkant. Daarachter loopt een rol papier, waarop je een oud Whatsapp gesprek kunt plaatsen. De rol kan maximaal 2 meter lang zijn, dus daar kun je best een flink gesprek op kwijt. Via twee knoppen aan de zijkant van het doosje kun je de rol papier laten draaien, zodat je een oud gesprek nog eens na kunt lezen.

Concept

Momenteel is Collect helaas nog een concept. Wel kun je Rens mailen, als je interesse hebt. Momenteel moet hij alle berichten nog handmatig vormgeven, maar als er genoeg animo is wil hij een crowdfunding campagne lanceren om dit proces te kunnen automatiseren en Collect in productie te laten gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.