Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Neem prachtige panoramavideo’s op met de Centr camera

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2014, 19:59 CategorieFotografie

Centr is een handige, kleine camera waarmee je makkelijk panorama video’s mee kan opnemen. Het is een project van verschillende ex-Apple medewerkers die momenteel nog op zoek zijn naar startkapitaal op Kickstarter.

Indrukwekkende video’s maken met Centr

Het toestel is uitgerust met vier 20-megapixelcamera’s, wat zorgt voor uitstekende beeldkwaliteit. De vier camera’s zijn zo gepositioneerd dat je continu in een hoek van 360 graden kan filmen in 4K-kwaliteit. Centr plakt de beelden ook automatisch aan elkaar zodat er geen extra software nodig is. Wanneer je een filmpje afspeelt kan je continu de kijkhoek veranderen. Het is ook mogelijk om “gewone” video’s op te nemen door simpelweg één camera te selecteren.

Technologie

De technologie van het bedrijf achter Centr wordt al een hele tijd gebruikt in verschillende industrieën. Zo wordt er al gebruik van gemaakt door National Geographic om expedities in 360 graden te filmen. Ook bij sportevenementen, zowel voetbal als extreme sporten van Red Bull, wordt de technologie gebruikt om continu alles in beeld te hebben. De makers van die technologie willen nu hun product uitbrengen voor consumenten, in de vorm van Centr.

Om het toestel op de markt te krijgen heeft het bedrijf een budget van $900.000 nodig. Als dat startkapitaal bereikt wordt zal Centr in de winkelrekken verschijnen met een prijskaartje van $399.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.