Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Google ontwikkelt een auto die volledig zelfstandig rijdt

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2014, 18:15 CategorieToekomst

Google is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van auto’s die zichzelf kunnen besturen door de hard- en software in te bouwen. De softwaregigant heeft nu ook een volledig unieke auto ontwikkeld, maar dan zonder stuur of pedalen.

Google’s Self Driving Car

De kleine auto lijkt wel recht uit een science-fiction film te komen, maar het bedrijf heeft sinds kort een volledig werkend prototype. Het hele voertuig is door ingenieurs bij Google bedacht en geproduceerd. Door de ingebouwde spraakherkenning hoef je alleen maar je bestemming tegen de auto te vertellen, en vervolgens doet de auto al het werk zelf.

Uniek stukje techniek

Google werkt al een hele tijd aan deze techniek, en het is dan ook al zeer geavanceerd. Door een sensor bovenop de auto kan de software de omgeving volledig analyseren en je vervolgens overal doorheen loodsen. De mogelijkheden van deze technologie kunnen onze maatschappij grondig veranderen, zo zullen er bijvoorbeeld geen verkeersongevallen meer gebeuren door onaandachtige of dronken bestuurders.

De auto weet wanneer je voor een stoplicht staat, kan perfect door wegenwerken navigeren, en kan zelfs de signalen van andere bestuurders of zelfs fietsers begrijpen en vervolgens de nodige handelingen uitvoeren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.