Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Goedkoop scannen in 3D met Fuel3D

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2014, 15:28 CategorieComputers

3D-printen mag dan wel de toekomst zijn maar goedkoop en betaalbaar is het nog steeds niet. Terwijl er verschillende projecten in ontwikkeling zijn om de printers goedkoop te produceren, zoals de Micro 3D-printer, zijn de makers van de Fuel3D al met de volgende stap bezig. Ze ontwikkelen een goedkope en draagbare 3D-scanner.

Point and shoot met Fuel3D

Een 3D-scanner kost momenteel al snel rond de 15.000 euro, en de Fuel3D zou die kosten kunnen drukken tot een bedrag van ongeveer 750 euro. De scanner werkt als een gewone “point-and-shoot” camera, maar kan natuurlijk veel meer dan dat. Het hoogtechnologisch snufje is uitgerust met verschillende camera’s en fotometrische sensoren om een 3D-beeld perfect digitaal te reconstrueren.

De Fuel3D kan wel heel handig zijn voor ingenieurs, productontwerpers, de animatie-industrie of hobbyisten. Na het maken van een scan kan het bestand geïmporteerd worden in ontwerpsoftware of verstuurd worden naar een 3D-printer, of een bedrijf wat in opdracht 3D-prints maakt.

Beschikbaarheid

Het bedrijf achter de Fuel3D heeft startkapitaal verzameld via een projectpagina op Kickstarter. Daar moest minstens $990 geïnvesteerd worden voor er een 3D-scanner naar je toekwam. Een Fuel3D bestellen kan momenteel op de website van de fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.