Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Esquoia is een herbruikbaar notitieboek

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2014, 15:26 CategorieHandig

De makers van de Esquoia notitieboekjes hekelen de papierverspilling die er komt kijken bij het bijhouden van notities in een notitieboekje. Daarom ontwikkelden deze creatieve studenten een notitieboekje met de eigenschappen van een whiteboard.

Een whiteboard in je rugzak met Esquoia

Notities nemen in een notitieboek is volgens de ontwerpers van de Esquoia nog steeds de beste manier om je gedachten uit te werken. Helaas is het niet onmiddellijk de meest milieuvriendelijke oplossing vanwege de grote hoeveelheden papier die er voor nodig zijn.

Het papier werkt net als een whiteboard. Je kan er makkelijk op noteren met een niet-permanente stift en na 5 seconden is de inkt al opgedroogd. Daarna kan je eventueel je notities gewoon wegvegen en opnieuw beginnen, zonder sporen achter te laten.

Startkapitaal

Het is pas financieel haalbaar om de notitieboeken te produceren in een grote hoeveelheid om zo de prijs te drukken. Daarvoor zijn de bedenkers van het notitieboekje opzoek naar startkapitaal op Kickstarter. Als je minstens 10 Britse pond wil investeren krijg je een Esquoia notitieboekje bij jou thuis in de bus (levering binnen Europa is gratis).

 • Delen:

Reacties

 1. aGreenStory
  23 februari, 2015 om 16:30

  De Kickstarter was succesvol en je kunt hem nu ook kopen in Nederland!
  Ook leuk om te zien welke projecten wel en niet lukken.

 2. Cori
  27 september, 2016 om 22:53

  Superhandig in mijn werk als kraamverzorgende! Dat gaat een hoop kleine blaadjes schelen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.