Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Smart Bike heeft een ingebouwd navigatiesysteem

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2014, 21:31 CategorieSport

Tegenwoordig bestaan er al auto’s die zonder chauffeur kunnen rondrijden, maar fietsen blijven steeds relatief domme vervoersmiddelen. De makers van de Smart Bike willen daar verandering in brengen.

De Smart Bike leidt de weg

De fiets verbindt met je smartphone, waar je met de bijhorende app een route kan instellen. Op het stuur van de Smart Bike staan LEDs die je vervolgens duidelijk maken welke richting afslag je moet nemen. Zo kan je je voortdurend concentreren op het verkeer en moet je niet voortdurend naar je telefoon kijken.

Wanneer je fiets gestolen wordt kan je hem aangeven als gestolen via de app. Als een andere gebruiker van de Smart Bike vervolgens voorbij jou fiets fietst zal je een melding krijgen met de locatie om hem zo terug te vinden.

Beschikbaarheid

De fiets wordt gemaakt uit materiaal uit hoge kwaliteit, en het frame is niet hol van binnen om de veiligheid en duurzaamheid van de fiets te garanderen. Samen met de GSP-functionaliteit betekent dat dus dat de Smart Bike geen goedkope fiets is. Een model zonder versnellingen kost zo’n $1049 en het model met versnellingen zo’n $1199. De Smart Bike is een project op Kickstarter maar heeft zijn doel al meerdere keren bereikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.