Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Pencil is een hele geavanceerde iPad-stylus

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2014, 15:47 CategorieTablets

Sinds de iPad bestaat worden er styli voor gemaakt. Sterker nog, voor de iPad en de iPhone überhaupt bestonden hadden telefoons al styli. Maar de stylus is nooit echt vergevorderd. Ze zijn vaak niet heel precies, en als je met je hand het scherm tegelijkertijd aanraakt, werkt de stylus niet meer.

Pencil

Fiftythree, makers van de bekende tekenapp Paper voor de iPad, hadden door dat gebruikers gefrustreerd waren over het aanbod van styli. Dus zijn ze zelf begonnen met het maken van hun ideale stylus: de Pencil.

Hand-rejection

Sinds kort is Pencil te koop, en de stylus is het overwegen waard. Zo heeft de stylus hand-rejection, waardoor je hand genegeerd wordt als je de stylus gebruikt en je hand het scherm van je iPad aanraakt. Hierdoor hoef je je pols niet meer omhoog te houden en kun je beter tekenen, zoals je dat op papier ook doet. Dan hebben veel mensen hun hand namelijk ook op het papier.

Bluetooth

Om deze feature te gebruiken is een Bluetooth verbinding vereist. Het opzetten van deze verbinding is heel gemakkelijk. In de Paper app is een klein icoontje te vinden. Als je de Pencil hierop houdt wordt er verbinding gemaakt en kun je meteen tekenen.

Mengen

Door deze Bluetooth verbinding heeft je iPad ook door wanneer de Pencil niet op het scherm is en je er dus niet mee tekent. Daardoor kun je nu met je vinger kleuren mengen. De achterkant van Pencil kan bovendien gebruikt worden als gum.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.