Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Lumu Light Meter: licht meten met je iPhone

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2014, 19:05 CategorieFotografie

Met moderne camera’s is het ongelofelijk makkelijk om een foto te maken. Je zet de camera aan, zorgt ervoor dat het onderwerp dat je wilt fotograferen in beeld is, drukt op de sluiterknop en je foto is genomen. In de camera zijn ondertussen allerlei berekeningen uitgevoerd die ervoor zorgen dat je foto er goed uitziet, zoals ISO en witbalans.

Lumu Light Meter

Een echte fotograaf zal je echter aanraden om alles handmatig in te stellen, zodat je volledige controle over een foto hebt. Maar dat instellen is moeilijk, want wanneer moet je nou een hoge of een lage ISO hebben, en wat is dan de juiste sluitertijd? Veel fotografen gebruiken een dure lichtmeter, maar de Lumu Light Meter is voor hobbyisten wellicht een betere optie, omdat deze veel goedkoper is.

iPhone

De Lumu Light Meter is een kleine accessoire voor je iPhone met een soort camera erin. Deze camera meet het licht. Vervolgens worden de resultaten doorgegeven aan je iPhone, die het verwerkt. De Lumu Light Meter is gemakkelijk te bevestigen, hij moet namelijk in de headphone jack, waar je normaal je koptelefoon aansluit.

App

Met de gegevens van de Lumu Light Meter berekent de bijbehorende app vervolgens de benodigde instellingen, en laat die meteen zien. Zo kun je makkelijk je camera op de juiste instellingen zetten, en heb je toch de mogelijkheid om zelf een beetje creativiteit toe te voegen.

Pinnhole

De Lumu Light Meter is ook handig voor pinhole-fotografen. In plaats van de juiste instellingen laat de app dan de belichtingstijd zien, zodat je een goede foto kunt maken.

Accessoires

De Lumu Light Meter is verkrijgbaar voor 150 Dollar via de website van de makers. Je krijgt er dan ook een ketting bij om te Lumu Light Meter om je nek te dragen en een klein tasje om hem in op te bergen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.