Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Gibson ontwikkelt audiokabel die geluid opneemt

Geschreven door
Geplaatst op29 april 2014, 16:22 CategorieHandig

De Memory Cable van Gibson zal voor veel muzikanten wel eens zeer handig van pas kunnen komen. In de audiokabel zit een digitale recorder verwerkt die al je muziek opneemt in hoge kwaliteit. Voor wie al eens een prachtig deuntje bedacht zonder zijn opnameapparatuur aan te sluiten komt deze audiokabel als geroepen.

Kwaliteit

Aan één van de uiteinden van de kabel bevindt zich een verdikking, de digitale recorder. De kabel kan op hoge kwaliteit audio omzetten van analoog naar digitaal maar ook perfect opnemen. Opnames gebeuren in ongecomprimeerde WAV-bestanden met een resolutie van 44.1 kHz/16 bit.

Gebruiksvriendelijke audiokabel

Volgens de fabrikant is het gebruik van de kabel zeer simpel. Met één druk op de knop begint het toestel met opnemen, en wanneer je nog eens drukt stopt de opname en wordt weer een nieuw bestand aangemaakt. De recorder houdt het tot 8 uur vol met AA-batterijen en heeft ook een LR44-batterij om de interne klok werkend te houden. Wanneer de batterijen leeg zijn stuurt de kabel nog steeds geluidssignalen door net als elke andere instrumentkabel. De kabel hoeft niet aangesloten te zijn op een versterker om geluid op te nemen. De opnames worden opgeslagen op een SD-kaart, bij de kabel wordt een kaart met een capaciteit van 4GB meegeleverd.

Beschikbaarheid van de Memory Cable

De kabel zal op 15 mei in de Amerikaanse winkelrekken verschijnen. De fabrikant raadt verkopers een prijs aan van zo’n $99. Europese data rond de release of prijs zijn helaas nog niet bekend. Meer informatie betreft de audiokabel vind je terug op de website van Gibson.

 

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.