Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

G-Pad: gamen zoals een Gameboy met een smartphone

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2014, 19:22 CategorieGaming

Retro is weer helemaal in. Volkswagen busjes worden weer hip, speakers gaan er weer uitzien zoals boomboxen en vergeet de muziek van vroeger niet. Maar een retro-object domineert: de spellen van vroeger. Via emulators kunnen we tegenwoordig spellen als Pokemon en Mario vs Donkeykong spelen op onze smartphone.

G-Pad

Dat is fantastisch, maar er is een nadeel: in deze emulatoren worden ook de knoppen van oude Gameboys gesimuleerd. Hierdoor kun je ze niet voelen en is spelen moeilijker. Een vader van een emulator-fan zag dit, en besloot voor zijn zoon een oplossing te maken. Dit werd de G-pad.

iPhone, iPod en iPad

De G-pad zorgt ervoor dat je emulator spellen op een smartphone kunt spelen mét dat vertrouwde gevoel van vroeger. Je schuift de G-pad om je telefoon, waarna je meteen kunt spelen. De G-pad werkt met de meeste moderne Apple apparaten, namelijk de iPhone 5, 5c en 5s, de vijfde generatie iPod Touch en er is ook een model voor de iPad Mini.

Statische elektriciteit

In de G-pad zit geen elektronica waardoor de prijs laag kan blijven. Hoe werkt de G-pad dan, hoor ik je vragen. De knoppen van de controller geleiden de statische elektriciteit van je vingers, waardoor je iPhone, iPod of iPad denkt dat het je vingers zijn die het scherm aanraken. De G-pad is dus eigenlijk een soort stylus maar dan met knoppen!

Indiegogo

De maker van de G-pad heeft het project op Indiegogo gezet. De prijs is momenteel $9 per G-pad, later zullen de prijzen in de winkel rond de $33 liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.