Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Flowboard: snowboarden op normale wegen

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2014, 21:50 CategorieSport

Ik heb altijd geskied, dus toen mijn ouders op een gegeven moment vroegen of ik niet wilde leren snowboarden leek me dat zonde. Al die jaren ervaring zouden verloren gaan, was ik van mening. Waarom ga je dan niet alvast oefenen op een skateboard, en op wintersport beginnen met snowboarden? Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan omdat, in tegenstelling tot wat mijn ouders dachten, skateboarden helemaal niet op snowboarden lijkt.

Flowboard

Dat komt vooral omdat je met een snowboard veel meer bewegingsvrijheid hebt. Met een skateboard ben je veel beperkter doordat de vier wieltjes niet alle kanten op kunnen. Een gadget, het Flowboard, is een skateboard dat veel meer in de buurt komt van het snowboarden.

14 wielen

In plaats van vier wielen heeft het Flowboard er 14; 7 aan de voorkant en 7 aan de achterkant. Deze zijn geplaatst in een boog, waardoor het board tot 45 graden kan hellen. Dat is veel verder dan een normaal skateboard, dat maximaal ongeveer 25 graden kan hellen naar elke kant.

Oefening

Het Flowboard is hierdoor niet alleen leuk als alternatief of afwisseling op het skateboard, maar ook goed om alvast te oefenen met de technieken van draaien zoals dat gaat bij snowboarden.

Net als skateboards is het Flowboard met verschillende decks verkrijgbaar, waardoor er voor iedereen wel een toffe versie is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.