Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Micro 3D-printer is goedkoop en gemakkelijk te besturen

Geschreven door
Geplaatst op11 april 2014, 15:40 CategorieToekomst

3D-printers zouden wel eens de techniek van de toekomst kunnen worden, en net zoveel gebruikt kunnen worden als we smartphones nu gebruiken. 3D-pinters hebben namelijk een ongelofelijk potentieel. Zo zou je kapotte onderdelen in je huis, zoals haakjes en fittingen, zelf kunnen printen in plaats van nieuwe onderdelen bestellen. Ook kun je bijvoorbeeld speelgoed voor je kinderen zelf uitprinten.

Micro 3D-printer

Maar het grote probleem met 3D-printers is dat ze vaak nog aan de dure kant zijn. En als je er dan toch een gekocht hebt, dan zijn ze ook nog eens moeilijk te gebruiken: ze moeten regelmatig opnieuw gekalibreerd worden bijvoorbeeld. Dat is allemaal verleden tijd met de Micro 3D-printer.

Kickstarter

De Micro is een nieuw project op Kickstarter dat nu al ruim 2,5 miljoen dollar heeft opgehaald. De Micro belooft een hele goedkope printer te worden, en perfect voor gebruik in huis. De 3D-printer is te koop vanaf $199, dus dat eerste is zeker waar.

Gemak

De makers van de Micro hebben zich naast een lage prijs ook gefocust op gemak. De printer is plug-and-play. Zodra je hem aansluit op je computer kun je iets printen, nadat je een bestand hebt ingeladen in de software. Ook dat gaat zeer gemakkelijk. De computer zelf doet alle berekeningen, jij hoeft alleen de gewenste grootte in te voeren en op printen te drukken.

Stil

De Micro is ook heel stil. Zo kun je hem ook gewoon ’s nachts laten printen, waarna je de volgende dag wakker wordt met bijvoorbeeld nieuw speelgoed, bakvormpjes of reserve-onderdelen voor je helikopter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.