Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Awesome Cable is een verbeterde versie van Apple’s kabel

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2014, 17:05 CategorieSmartphones

Apple heeft altijd al eigen kabels gemaakt, en afgeweken van de standaardkabels. Zo laadt je een iPhone 5 op met een Lightning Cable, die veel kleiner is dan bijvoorbeeld een MicroUSB-kabel of de oude 30-pins connector. Bovendien kun je hem gemakkelijk bevestigen: er is geen onder of boven. Nadeel van deze eigen Apple kabels is dat ze vervangen vaak duur is.

Awesome Cable

Want ze kwijtraken is helemaal niet zo moeilijk. Bovendien is de kans groot dat ze na een paar jaar gebruik kapotgaan. Omdat Apple een monopolie heeft kunnen ze veel geld voor deze kabels vragen: vaak kosten ze 30 euro per stuk. Gelukkig zijn er ook andere kabelmakers die een Lightning Cable maken, zoals de Awesome Cable.

Awesome Cable iPhone

Dikkere kabel

De Awesome Cable is eigenlijk een verbeterde versie van Apple’s oplaadkabel. Zo is de kabel een stuk dikker dan de standaard kabel. Dit is niet omdat Apple beter is met kabels, maar omdat de kabel hierdoor minder snel breekt als je hem bijvoorbeeld oprolt.

Kleuren

Bovendien is de Awesome Cable verkrijgbaar in vele kleuren, terwijl Apple’s kabel alleen verkrijgbaar is in het wit. Zo is de Awesome Cable naast wit verkrijgbaar in zwart, blauw, roze en groen.

15 dollar

De Awesome Cable is als laatste helemaal niet zo duur: via de website van de makers kost de kabel 15 dollar per stuk, dat is omgerekend ongeveer 12 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.