Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Aquapod: schiet waterflessen de lucht in als een raket

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2014, 20:25 CategorieHumor

Als kind was de zomer echt mijn tijd. Lang buitenspelen, voetballen op straat en lang opblijven door de late zonsondergang. Wat ik graag deed was flessen als raketten de lucht inschieten. Door een gaatje te boren in een kurk, daar een voetbalventiel in te steken en vervolgens de fietspop aan te sluiten kon ik de druk in de fles zo hoog brengen dat de fles op een gegeven moment omhoog schoot. Later ging ik zelfs parachutes maken zodat de fles mooi naar beneden kwam.

Aquapod

Ik beschikte gelukkig over alle benodigdheden – fietspomp, ventiel, boor – en mijn ouders waren bereid te helpen met het in elkaar zetten. Mocht je dat niet hebben of niet de tijd hiervoor hebben, dan is de Aquapod een heel mooi alternatief. Dit is een uitgebreid lanceerplatform voor wat ik zelf altijd deed.

Druk

Het werkt als volgt; je vult een fles gedeeltelijk met water (1/3 deel water werkte bij mij het beste) en monteert de fles op het Aquapod platform. Aan de andere kant van het apparaat sluit je een fietspomp aan. Nadat de druk hoog genoeg is stijgt de fles op, tot grote hoogte.

Afvuren

Wat handig is is het afvuurmechanisme in de Aquapod. Zo kun je zelf bepalen wanneer de fles opstijgt en niet, zoals ik vroeger, onverwachts een lancering hebben.

De Aquapod is gemaakt van plastic zodat het apparaat niet roest door het water uit de fles, en is verkrijgbaar vanaf 35 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.