Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Flyfit: meet je fitness-, fiets- en zwemactiviteiten

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2014, 20:45 CategorieSport

Er zijn al veel fitnessgadgets op de markt, zoals de Fitbit Flex, de Jawbone Up en de Nike Fuelband. Wanneer je een vergelijking maakt, zal het je opvallen dat ze allemaal hetzelfde doen. Maar er is een ding wat ze niet kunnen: het bijhouden van het zwemmen en fietsen. Dat komt omdat ze om je pols zitten, waardoor ze het rondgaan van de pedalen tijdens het fietsen niet kunnen registreren.

Flyfit

Door het niet kunnen meten van fietsen en deels ook niet van zwemmen zijn deze fitnessgadgets niet voor iedereen geschikt, voor triatlon-atleten bijvoorbeeld niet, maar ook niet voor fiets-fanaten. Met dat ‘gemis’ in gedachten is er nu de Flyfit op Kickstarter verschenen.

Enkel

De Flyfit is dus een fitnessgadget die niet om je pols zit, maar om je enkel. Hij is waterdicht dus ook geschikt voor tijdens het zwemmen. De Flyfit heeft verschillende standen, die je met een simpel tikje op de band kunt veranderen. Zo is er een stand voor dag, voor tijdens de normale dag, maar ook nacht om het slapen te meten en zwemmen voor, je raadt het al, het zwemmen.

Flyfit blauw

Vrienden

Ook interessant aan de Flyfit is dat hij verder gaat dan je activiteiten met vrienden vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld met de Flyfit ook in real-time wedstrijden tegen vrienden doen, ook als je kilometers van elkaar vandaan bent.

De Flyfit is een project op Kickstarter, dat al volledig gefinancierd is. Je kunt zelf een Flyfit kopen vanaf 89 dollar.

  • Delen:

Reacties

  1. Virin
    17 maart, 2014 om 14:39

    Misschien handig om te weten, de Sony Smartband kan ook je fietsprestaties bijhouden.
    Deze is ook waterdicht (IP58) en het is ook een soort van dagboek want de Sony houdt bij hoelang je bijvoorbeeld in de auto zit.

    Ben wel benieuwd hoe handig het is om zo’n soort apparaat om je enkel te dragen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.