Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Overal apparaten uitzetten met de Parce One

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2014, 16:07 CategorieHuis en inrichting

Je bent vast wel eens van huis weg gegaan en iets later gaan twijfelen of je de strijkbout, het koffiezetapparaat of de lampen wel uitgezet hebt. Je kan omdraaien om het te checken of doorrijden om geen tijd te verliezen, in de hoop dat er niks aan de hand is, en het risico dat je veel energie onnodig gebruikt.

Parce One

Onze Duitse oosterburen hebben hier iets op bedacht, de Parce One. Je steekt de Parce One in een stopcontact, en het apparaat dat je wilt aansluiten in de Parce One. Het is dus eigenlijk een tussenstukje. De Parce One geeft de stroom door, maar herkent wanneer het aangesloten apparaat aan of uit is.

Draadloos uitzetten

Via internet kun je de Parce One’s verbruik bekijken en het aangesloten apparaat aan of uit zetten. Zo zie je of je iets aan hebt laten staan, en kun je zo nodig een apparaat uitzetten.

Jaarlijks €200 besparen

Je kunt de Parce One daarnaast gebruiken om inzicht te krijgen in je energie verbruik. De makers schatten dat elk huishouden zo’n €200 per jaar kan besparen als alle niet gebruikte apparaten uitgezet worden. Met de website van Parce kun je bekijken welke apparaten veel energie gebruiken, en ze zo uitzetten als je ze niet nodig hebt. De Parce One is verkrijgbaar via Indiegogo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.