Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Samsung Gear 2 is de opvolger van de Samsung Galaxy Gear

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2014, 15:37 CategorieSmartphones

Amper vijf maanden geleden kondigde Samsung haar eerste smartwatch aan, de Samsung Galaxy Gear. Dit was het eerste product van een nieuwe categorie die nog een beetje onvolwassen aanvoelde. Gisteren kwam Samsung met twee opvolgers van de Galaxy Gear, de Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo, die de smartwatches een stuk volwassener moeten maken.

Samsung Gear 2

De Samsung Gear 2 smartwatches zien er nog grotendeels hetzelfde uit als de eerste smartwatch van Samsung. De grote, onhandige camera die erop zat is echter verdwenen, en alleen de Samsung Gear 2 heeft een camera, die een stuk kleiner is. Beide opvolgers hebben een speciale terugknop waarmee je apps kunt afsluiten. Dat moest eerder met een enigszins onhandige vingerbeweging.

Specificaties

Van binnen zijn de smartwatches ook groten deels hetzelfde gebleven. De Samsung Gear 2 en de Samsung Gear 2 Neo hebben een 1.63-inch scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels met AMOLED technologie, 4GB opslag, een halve gigabite RAM-geheugen en Bluetooth 4.0. De grootste vooruitgang is de processor, dat is nu namelijk een 1.0GHz dual-core processor. Ondanks de snellere processor is de batterijduur verdubbelt naar 2 tot 3 dagen.

 Samsung Gear 2 oranje

Tizen

Ook de software is veranderd. De eerste versie gebruikte nog een aangepaste versie van Android, de nieuwe smartwatches draaien op het Tizen Operating System, een systeem dat onder andere in samenwerking met Intel ontwikkelt is. Visueel ziet het nieuwe systeem er bijna hetzelfde uit als het oude systeem.

De prijzen van de Samsung Gear 2 en Samsung Gear 2 Neo zijn nog niet bekend, maar je kunt er van uit gaan dat de laatstgenoemde een stukje goedkoper is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.