Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Copenhagen Wheel maakt van elke fiets een elektrische fiets

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2014, 17:14 CategorieHandig

De afgelopen jaren zijn de elektrische fietsen enorm in opkomst. Handig voor oudere mensen, zo kunnen ze naarmate de jaren verstrijken toch door het land blijven fietsen. Maar ook voor anderen zijn elektrische fietsen handig: zo heb je minder problemen met het omfietsen van heuvels en kom je minder bezweet op je werk aan als je daarnaar toe fietst omdat de motor een deel van de kracht levert.

Elektrische fietsen zijn echter duur, omdat ze gebouwd worden met speciale aanpassingen, zoals een batterij in het frame en motor in de naaf. Het Copenhagen Wheel maakt het gemakkelijk en (relatief) goedkoop om je huidige fiets om te vormen tot een elektrische fiets.

Copenhagen Wheel

Het Copenhagen Wheel vervangt je huidige achterband. Installeren is dus gemakkelijk, je maakt twee schroeven los, haalt je achterband eruit en plaatst het Copenhagen Wheel. Je hoeft geen draden te trekken naar je stuur om de motor te besturen. Het Copenhagen Wheel bepaalt namelijk zelf hoeveel kracht hij moet leveren.

Smartphone app

Wil je de motor toch besturen, dan kan dit draadloos via je smartphone. Via de smartphone app kun je ook het wiel op slot zetten, als extra beveiliging. Daarnaast kun je je fietsroutes terugkijken. Ook is er voor developers een SDK waardoor zij apps voor het Copenhagen Wheel kunnen ontwikkelen.

Opladen

Ook opladen is veel gemakkelijker met het Copenhagen Wheel, de batterij laadt zichzelf namelijk op als je remt. Het Copenhagen Wheel is binnenkort verkrijgbaar voor $800.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.