Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

C.T.R.L.i: gamen op je iPhone met een Xbox controller

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2014, 19:48 CategorieGaming

Tegelijkertijd met iOS 7 kondigde Apple een nieuwe SDK aan voor ontwikkelaars. SDK’s helpen makers van apps met het programmeren van apps. In dit geval maakte de SDK mogelijk om een game-controller aan te sluiten. Daardoor komen er steeds meer controllers voor de iPhone beschikbaar.

C.T.R.L.i

Zo schreef ik enkele weken geleden over de Logitech Powershell Controller. De gamers onder ons zagen wellicht echter al dat deze controller dezelfde knoppen lay-out had als een Playstation controller, waardoor Playstation gebruikers de controller snel konden gebruiken. De C.T.R.L.i van het bedrijf Mad Catz is een controller voor je iPhone met een knoppen lay-out zoals Xbox controllers dat hebben.

Producent

Mad Catz is een bekende en grote ontwikkelaar van controllers, vooral voor de Xbox. De knoppen van de C.T.R.L.i komen dan ook voort uit de techniek die Madcatz ook gebruikt voor haar Xbox controllers, het MLG Pro Circuit. Hierdoor voelt en werkt de C.T.R.L.i letterlijk hetzelfde als reguliere Xbox controllers, maar de C.T.R.L.i kun je dus aansluiten op je iPhone.

Bluetooth

Dit gebeurt door een Bluetooth chip in de controller. Deze maakt verbinding met je iPhone of iPod Touch waarna je kunt gamen. Op de C.T.R.L.i zit ook een houder voor je iPhone zodat je hem niet altijd vast hoeft te houden en met twee handen de controller kunt besturen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.