Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Slik deze ballon in en je verliest automatisch gewicht

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2014, 16:20 CategorieVerzorging

Gewicht verliezen is voor veel mensen een belangrijk doel, zeker met de sart van een nieuw jaar. Echter blijkt het vaak lastiger dan gedacht en wordt het doel al snel bijgesteld of opgegeven. Met de Obalon moet het echter een stuk eenvoudiger worden.

De Obalon is een medische ballon die je inslikt (voordat ‘ie opgeblazen wordt natuurlijk) en ruimte in je maag inneemt zodat je sneller het gevoel hebt vol te zitten. De procedure neemt 15 minuten in beslag en kan volgens de artsen die hem ontwikkeld hebben zonder verdoving uitgevoerd worden.

Eenmaal ingeslikt wordt de ballon middels stikstof opgeblazen en eenmaal vol wordt de katheter verwijderd. Door het gebruik van stikstof blijft de ballon bovenin de maag zweven en in combinatie met aanpassingen in de levensstijl moet dit binnen 12 weken voor maximaal 50 procent gewichtsverlies zorgen.

Hoewel de maag in deze periode niet kleiner wordt hopen artsen dat het nieuwe dieet en de levensstijl gehandhaafd blijven zodat personen het gewicht blijvend kwijt zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.