Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Leer beter zitten en slapen met de LUMOback

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2014, 15:41 CategorieVerzorging

De LUMOback is een quantified self gadget, die net als de Fitbit, Jawbone Up en Nike Fuelband je stappen meet, het aantal calorieën dat je verbrand hebt en hoe lang je geslapen hebt. Maar de LUMOback kan meer. Zo ziet de gadget of je staat of zit, en hoe je zit. Handig voor als je last hebt van je rug.

Sensor

De LUMOback is een band met een sensor in het midden. De band draag je om je lichaam, boven je heupen. Elke keer als je onderuitgezakt op een stoel gaat zitten -de grootste bron van rugklachten- trilt de sensor, en laat je zo weten dat je verkeerd zit en rechtop moet gaan zitten. Het apparaat maakt je dus niet alleen bewust van je zithouding, maar helpt je ook die houding te verbeteren.

App

Daarnaast meet de LUMOback hoeveel je beweegt en welke afstanden je op een dag aflegt. Met de app, die beschikbaar is voor de iPhone 4s, alle iPhone 5 modellen en Android telefoons met Androidversie 4.3 of hoger kun je al deze gegevens inzien. De app synchroniseert draadloos via Bluetooth 4.0, een nieuwe, energiezuinige manier om data te versturen. De LUMOback kost ongeveer 100 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.