Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De TellSpec vertelt je precies wat er in je eten zit

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2013, 18:16 CategorieOpvallend

Fabrikanten moeten tegenwoordig op de verpakking van etenswaren precies aangeven wat er in zit maar vooralsnog laat dit vaak te wensen over. De TellSpec claimt de oplossing hiervoor te zijn.

Volgens de makers van de TellSpec vertelt het apparaatje je precies wat er in je eten zit; welke ingrediënten, welke chemicaliën en de voedingswaarde. De gadget maakt gebruik van een kleine spectrometer, een algoritme dat zich in de cloud bevindt en een simpele smartphone-app.

De TellSpec kan overal gebruikt worden en om etenswaar te analyseren hoef je het apparaatje er alleen maar op te richten. Een laser wordt vervolgens op het eten ‘afgevuurd’ en door het gereflecteerde licht kan de samenstelling bepaald worden. Het team achter de gadget claimt een nauwkeurigheid van 97,7 procent.

Toch zit er een ‘maar’ aan want de TellSpec vertelt je alleen wat zich aan de oppervlakte bevindt en dus niet wat er in die heerlijke donut zit. Voor een bedrag van 320 dollar kun je in het project investeren en je eigen TellSpec reserveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.