Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Mercedes toont de toekomst van autorijden zonder bestuurder

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2013, 13:30 CategorieToekomst

Het zal niet lang meer duren voordat we ze op de weg zien; auto’s die zonder bestuurder zorgen dat je op de plaats van bestemming komt. Meerdere bedrijven, waaronder Nissan en Google, werken aan dit idee. Ook Mercedes zit niet stil en laat in deze video zien wat de mogelijkheden zijn.

In deze video demonstreert Mercedes de mogelijkheden voor autorijden zonder actieve bestuurder. In de test werd een aangepaste S 500 via een route van 100 kilometer naar de plaats van bestemming gereden, zonder dat hier een bestuurder bij aan te pas kwam.

Een indrukwekkend staaltje techniek en naar verwachting zien we de eerste auto’s die hierover, of in ieder geval een deel van de techniek, beschikken in 2020 op de markt verschijnen. Zo kun je ’s ochtends met je krantje en ontbijtje erbij heerlijk rustig naar je werk rijden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.