Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

FiberFix: Sterker dan duct tape

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2013, 14:32 CategorieHandig

Duct tape is bijna niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Bij bijna elke activiteit kan dit krachtige rolletje plakband van pas komen. Maar, de ontwikkeling van tape staat niet stil en er is al iets sterkers dan duct tape; FiberFix.

FiberFix is een soort tape die, wanneer blootgesteld aan vocht, transformeert in een metaal-achtige materiaal. Dit zorgt ervoor dat de tape 100 maal sterker is dan duct tape. De makers geven zelfs aan dat wanneer je een object maakt met FiberFix, deze niet meer op dezelfde plek zal breken.

De tape komt in speciale luchtdichte zakjes omdat het geheim zit in een bepaalde stof die hard wordt zodra het in aanraking komt met vocht. Om FiberFix te laten werken is de openlucht in de meeste gevallen genoeg, maar wat extra water versnelt het proces. Na 5 tot 10 minuten kun je het geplakte object weer gebruiken. Hierbij moet echter wel gezegd worden dat, in tegenstelling tot duct tape, de tape niet verwijderbaar is.

FiberFix kan gekocht worden voor een prijs vanaf 6 dollar.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

  1. carl
    02 februari, 2017 om 13:26

    Zeker goed spul, een echte aanrader! echter is het niet zo sterk als staal, wel het sterkste tape dat er bestaat maar net zo sterk als staal is een beetje overdreven. zelfs een filmpje gevonden op youtube van een jongen die dat laat zien: https://www.youtube.com/watch?v=V2FGuNDE86A

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.