Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Disney Research creëert elektriciteit met velletjes papier

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2013, 16:13 CategorieToekomst

Als je aan Disney denkt dan komen vooral de tekenfilms en bioscoopfilms bovendrijven maar het bedrijf doet meer dan dat. Disney heeft zelfs een heuse researchafdeling waar men bezig is met interessante technieken.

Eén van de technieken waar Disney Research aan werkt is het generen van elektriciteit, puur door twee vellen papier over elkaar heen te wrijven. De onderzoekers hebben een zeer goedkope generator ontwikkeld die middels energie die door geleidend Teflon-papier gegenereerd wordt lampjes kan laten oplichten of zelfs iets kan laten bewegen. Het klinkt simpel, maar er komt natuurlijk meer bij kijken zoals de onderzoekers in onderstaande video laten zien.

Volgens de onderzoekers zijn er vele interessante toepassingen voor deze techniek, vooral ook omdat het goedkoop is. Zo kunnen de generators gebruikt worden in interactieve boeken en magazines, of zelfs op posters en kaarten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.