Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

MIT ontwikkelt transparante computer met 3D Virtual True Touch

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2013, 14:26 CategorieComputers

Computers zijn de laatste jaren een stuk krachtiger geworden waardoor de mogelijkheden toenemen, maar het gebruik van een computer is al jaren zo goed als onveranderd. Je bekijkt content op een display en reageert met touch of een muis. In de toekomst gaan we mogelijk in 3D communiceren met een computer, dat is althans als het aan de onderzoekers aan MIT ligt.

De onderzoekers hebben de SpaceTop 3D Desktop Computer ontwikkeld die transparant is, objecten in 3D kan weergeven en je ook in 3D laat communiceren met deze objecten. Het systeem bestaat uit een transparant scherm, een camera op het scherm, een keyboard met trackpad achter het scherm en twee camera’s boven het keyboard. Deze componenten werken samen om de gebruiker een holografisch beeld voor te schotelen. De gebruiker kan vervolgens alles in 3D bedienen. Het is nog maar een prototype maar belooft veel moois voor de toekomst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.