Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

’s Werelds kleinste en volledig functionerende geweer

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2012, 15:06 CategorieKnap

Als iets “’s werelds kleinste’ is dan is het vaak wel interessant. Deze keer hebben we ’s werelds kleinste geweer gevonden. Het geweer is volledig werkend en dat is behoorlijk knap aangezien de grootte ongeveer een kwart van je handpalm is. Toch is het geen dodelijk wapen. De mini kogels zouden zelfs geen pijn doen en BB guns zouden gevaarlijker zijn. Het geweer is gemaakt in Zwitserland en dat betekent vaak ook dat de prijs aan de hoge kant is. Voor 6.300 Zwitserse Franken kun je er een kopen.

 • Delen:

Reacties

 1. Opa Tell
  16 oktober, 2012 om 13:23

  Geweer ?

  Een revolver een geweer noemen is nagenoeg het zelfde als
  een motorfiets een kinderstep noemen. Of een boom een snijbloem. De foto laat toch niets aan duidelijkheid over…
  Wellicht ongezien een foto bij het artikel verzonnen ?

  • Martijn
   16 oktober, 2012 om 13:27

   Wat is een geweer? “Een willekeurig soort wapen”.
   Kortom, definitie klopt.
   Daarbij lijkt het me duidelijk dat de foto bij het artikel hoort.

   • Opa Tell
    16 oktober, 2012 om 13:53

    Een geweer is een al of niet automatisch,semi-automatisch of enkelschots vuurwapen met een een lange (gladde of getrokken) loop ingericht voor het verschieten op middellange afstand (100-1.500 meter)van kogel en/of hagel. De afgebeelde revolver (en deze a.u.b. weer niet verwarren met een pistool!) is bedoeld voor korte afstand tot rond 25-50 meter. Het valt mij telkens op dat, anders dan in het buitenland, de gemiddelde Nederlander geen wapens kan onderscheiden. Zelf het radio 1 journaal sprak recent over neergekomen mortieren in Turkije. Voor de gemiddelde Nederlander: een mortier is een zgn kromme baanwapen en verschiet mortiergranaten. Wellicht draagt de heersende pacifistische moraal er toe bij dat de gemiddelde Nederlander
    het ook allemaal niet meer weet.

   • Martijn
    16 oktober, 2012 om 13:58

    Ik vind het eerlijk gezegd niet zo’n probleem. Het gaat in deze context niet om de exacte definitie, puur om een leuke gadget. Geweer, pistool, revolver, ok.

 2. Opa Tell
  16 oktober, 2012 om 20:24

  Wat ik dan niet begrijp is waarom dit artikel op de foto dan niet als een “rifle” (blijft ook foutief, want geen geweer) of “gun” wordt gepresenteerd. “gadget” is tenslotte ook geen Nederlands woord.

  Het afgebeelde ding (een mini kopie van de Colt Python, een heerlijke revolver met excellente trekkerdruk, zeker in kaliber.357 en met een 6″loop) blijft een revolver. Ik kan er werkelijk niets aan doen.

  Hartelijke groet, goede nachtrust, heil en zegen gewenst van
  Opa Tell, Zwitser én serieus sportschutter.

  I rest my case (oeps, da’s Engels…)

  • Martijn
   16 oktober, 2012 om 21:33

   Ik heb de dingen die niet kunnen (verwijzen naar serieuze aandoeningen bijvoorbeeld) uit je reactie gehaald.
   Verder lijken we het inderdaad niet eens te worden. Geen probleem verder.
   Gegroet!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.