Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Fat Thumb maakt bediening smartphone met één hand mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2012, 16:08 CategorieSmartphones

Eerder vandaag plaatsen we al een artikel met daarin een product dat typen op je smartphone met één hand makkelijker maakt maar deze accessoire lost maar een deel van het probleem op. Wanneer je namelijk bijvoorbeeld boodschappen of een drankje in de ene hand hebt heb je maar één hand over om het touchscreen te bedienen. Voor simpele functies is dat geen probleem maar voor multitouch functies wordt het al een stuk lastiger. Probeer maar eens te zoomen met één hand.

Om deze reden hebben studenten aan de University of Calgary de Fat Thumb software ontwikkeld. Deze software maakt het mogelijk om met je duim ook multitouch functies uit te voeren door gebruik te maken van het oppervlak van de vinger. In plaats van de techniek uit te leggen kun je onderstaande video bekijken waarin alles duidelijk wordt. Laten we hopen dat Fat Thumb snel door fabrikanten opgepakt wordt want dit zou veel situaties een stuk eenvoudiger maken, zelfs wanneer je twee handen gebruikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.