Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

EcoATM: Wissel je gadgets in voor geld

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2012, 18:29 CategorieDiensten

Tegenwoordig is een gadget als een smartphone of tablet na een of twee jaar alweer ‘oud’ en dan wordt er natuurlijk weer een nieuwe gekocht. Maar, wat doe je met je oude gadget? Weggooien of op een veilingsite zetten meestal. In de VS hebben ze een een apparaat ontwikkeld waar je jouw gadgets aan af kunt geven en je krijgt er nog geld voor terug ook.

Wanneer je op een EcoATM afstapt met je gadget kun je de gadget in een speciaal vak plaatsen. De EcoATM gebruikt vervolgens de ingebouwde camera en een database met meer dan 4.000 verschillende gadgets om de bepalen wat het soort gadgets is. Vervolgen wordt je gevraagd het apparaat aan te sluiten op de EcoATM en wordt er gekeken of het allemaal nig naar behoren werkt. Zodra alle analyses afgerond zijn wordt er een bedrag getoond dat de EcoATM biedt voor jouw gadget. Dit kun je wel of niet accepteren.

De EcoATM zorgt ervoor dat gadgets gerecycled worden dus je werkt ook nog eens mee aan het milieu. In California zijn er al een aantal EcoATM’s in gebruik en dit jaar worden er ook in andere Amerikaanse gebieden EcoATM’s geplaatst.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.